O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

piątek, 25 lipca 2014

Placuszki z cukinii

Idealne ze śmietaną lub tartym żółtym serem...


Składniki:
  • 2 małe cukinie
  • sól
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 duże jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • pieprz  
  • olej do smażenia
  • śmietana lub tarty żółty ser jako dodatek
Cukinie umyć, odciąć końcówki i zetrzeć razem ze skórką na tarce. Posolić. Po 10 minutach odcisnąć sok. Dodać cebulę drobno skrojoną, wyciśnięty ząbek czosnku, jogurt, jaja i mąkę. Całość dobrze wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Smażyć na złoty kolor i podawać z tartym serem, kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz