O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

poniedziałek, 10 lutego 2014

Calzone

... czyli pieróg jak pizza.


Składniki na ciasto wg http://fabrykaaromatu.blogspot.com/2014/01/po-prostu-pizza.html - podwójna porcja

Ciasto uformować w dwa okrągłe placki, posmarować oliwą (zostawiając brzeg suchy - do łatwego sklejenia). Nałożyć sos pomidorowy. Wypełnić ulubionym farszem i żółtym serem. 
Moje calzone napełnione były: 
pierwszy ze szpinakiem doprawionym czosnkiem, wcześniej podpieczonym kurczakiem i świeżą bazylią,   


drugi z bekonem, kurczakiem, świeżą bazylią i większą ilością sera.


3 komentarze: