O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

czwartek, 6 lutego 2014

Po prostu bezy...

Jak się robi pączki to... zostają białka ;)


Robione na szybko, więc nie artystyczne, ale w smaku nic im nie brakuje ;)

Składniki:
  • 5 białek
  • 350 g cukru pudru (ja użyłam drobnego, ale ładniejsze wychodzą z pudru)
  • szczypta soli
  • 2 łyżki soku cytrynowego

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Dodać bardzo stopniowo cukier, ciągle ubijając. Na koniec dolać sok. Formować bezy na blaszkach. Suszyć w temperaturze 110 stopni przez półtorej godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz