Składniki:
- 1 gotowe ciasto francuskie
- 100 g migdałów krojonych
- 6 łyżek cynamonu
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 4 łyżki masła
Masło roztopić. Dodać migdały i cukier i cynamon. Smażyć do zarumienienia migdałów. Ciasto rozwinąć, przeciąć wzdłuż na dwie części. Każdą część posmarować wzdłuż dłuższej krawędzi masą, pozostawiając centymetr brzegu pusty. Zwinąć w rulon, lekko dociskając nieposmarowaną część do rulonu. Kroić na paseczki około centymetrowe. Lekko formować w stożek (zwężać dolną część, by migdały nie wypadały). Układać na blasze wyłożonej pergaminem, zachowując odległości między ciasteczkami. Piec w temperaturze 200 stopni do zrumienia. Najlepiej podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz