Składniki na ciasto (na około 40 sztuk w małej foremce):
- 250 g mąki
- 150 g masła
- szczypta soli
- 1 jajko
- 3 łyżki drobnego cukru
Składniki na ciasto posiekać (użyłam malaksera) i zagnieść szybko ciasto. Schłodzić około godziny. Rozwałkować na około pół centymetra i wycinać foremkami krążki, wgniatając ciasto do wewnątrz. W razie potrzeby uzupełniać skrawkami pozostałego ciasta. Piec około 15 minut (do zrumienienia). Wystudzić.
- 250 g mascarpone
- 2 duże łyżki nutelli
Ponadto:
- dobry dżem (u mnie mango) i orzechy do dekoracji
Krem nałożyć do rękawa cukierniczego. Ciastka nadziewać dżemem, dekorować kremem, na górę kładąc orzech.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz