O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

niedziela, 4 stycznia 2015

Pigwówka z goździkami

lekka, przyjemna...


 Składniki:
  • 40 dkg owoców pigwy
  • 350 ml wódki
  • 150 ml spirytusu
  • kawałek kory cynamonu
  • 1/4 szklanki cukru
  • sok z 1 cytryny
  • kilka goździków
Owoce pigwy pokroić na małe kawałki, nie obierając, ale wycinając gniazda nasienne. Zalać wódką i spirytusem. Dodać kawałek cynamonu i cukier. Odstawić w ciemne miejsce na dwa tygodnie mieszając od czasu do czasu. Nalewkę przelać do butelek filtrując przez gazę. Odstawić na minimum dwa tygodnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz