O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

piątek, 2 stycznia 2015

Krokieciki z ciasta filo

Idealne na karnawałowe imprezki!


Składniki:
  • opakowanie ciasta filo
  • 50 g masła roztopionego
  • 150 g kapusty kiszonej przegotowanej
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • oliwa
  • przyprawy do smaku

Cebulę skroić w kosteczkę, zeszklić na oliwie. Pieczarki obrać, pokroić w paseczki, lekko posolić i dusić na patelni do odparowania wody. Wymieszać z kapustą kiszoną. Doprawić.
Ciasto pokroić wzdłuż krótszego brzegu na paski około 10 cm. Każdy płatek smarować cienko roztopionym masłem. Na jednym krótszym boku ułożyć pasek z pieczarek i kapusty. Zwijać ciasto zaczynając od farszu. Układać na blasze. Na koniec wszystkie ruloniki posmarować lekko masłem. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut (do zrumienienia). Najlepsze na ciepło!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz