Składniki:
- opakowanie ciasta filo
- 50 g masła roztopionego
- 150 g kapusty kiszonej przegotowanej
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- oliwa
- przyprawy do smaku
Cebulę skroić w kosteczkę, zeszklić na oliwie. Pieczarki obrać, pokroić w paseczki, lekko posolić i dusić na patelni do odparowania wody. Wymieszać z kapustą kiszoną. Doprawić.
Ciasto pokroić wzdłuż krótszego brzegu na paski około 10 cm. Każdy płatek smarować cienko roztopionym masłem. Na jednym krótszym boku ułożyć pasek z pieczarek i kapusty. Zwijać ciasto zaczynając od farszu. Układać na blasze. Na koniec wszystkie ruloniki posmarować lekko masłem. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut (do zrumienienia). Najlepsze na ciepło!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz