O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

niedziela, 30 listopada 2014

Muffinki z płatkami owsianymi i owocami kandyzowanymi

Idealne jako mała przekąska lub lekko słodkie małe co nieco...
Dość zbite, syte, dobre do plecaka na drugie śniadanie.
Inspiracja z http://www.mojewypieki.com/przepis/muffiny-owsiane-z-miodem


Składniki:
  • 250 g mąki pszennej
  • 85 g płatków owsianych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka cynamonu
  • 2 roztrzepane jajka
  • 200 ml mleka
  • 75 ml oleju
  • 40 g cukru brązowego
  • 5 łyżek syropu klonowego
  • opakowanie owoców i skórek kandyzowanych (krajanka)
 

W jednym naczyniu wymieszać produkty suche. W drugim dokładnie zmiksować produkty mokre. Połączyć (nie musi być dokładnie). Wylać masę do form na muffinki. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. 

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz