O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

wtorek, 3 marca 2015

Muszle makaronowe nadziewane warzywami i serem

... czyli zapiekanka inaczej.


Składniki:
  • pół paczki makaronu typu duże muszle lub duże kolanka
  • mała puszka groszku
  • 3 ogórki kiszone
  • 50 g sera feta
  • 50 g sera chester
  • 50 g sera gouda
  • mała, zeszklona cebula
  • przyprawy do smaku
  • kartonik gotowego beszamelu
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • ząbek czosnku
Ser zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać ze skrojonym w kostkę ogórkiem i groszkiem. Doprawić do smaku. 
Makaron ugotować tak, by był twardawy. Wypełnić farszem.
Naczynie wysmarować oliwą. Na spód wylać sos beszamelowy. Układać wypełnione muszle. 
Pomidory zmiksować blenderem. Dodać wyciśnięty czosnek. Doprawić. Wylać na muszle.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz