Składniki:
- pół paczki makaronu typu duże muszle lub duże kolanka
- mała puszka groszku
- 3 ogórki kiszone
- 50 g sera feta
- 50 g sera chester
- 50 g sera gouda
- mała, zeszklona cebula
- przyprawy do smaku
- kartonik gotowego beszamelu
- puszka krojonych pomidorów bez skórki
- ząbek czosnku
Ser zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać ze skrojonym w kostkę ogórkiem i groszkiem. Doprawić do smaku.
Makaron ugotować tak, by był twardawy. Wypełnić farszem.
Naczynie wysmarować oliwą. Na spód wylać sos beszamelowy. Układać wypełnione muszle.
Pomidory zmiksować blenderem. Dodać wyciśnięty czosnek. Doprawić. Wylać na muszle.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz