O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

czwartek, 6 marca 2014

Roladki szynkowo-szparagowe


Przepis szalenie łatwy, a efektowny i smaczny :)




Składniki:

  • 10 plastrów szynki
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 słoiczek szparagów
  • 4 kawałki papryki konserwowej
  • 4 łyżki żelatyny
  • 2 kostki rosołowe
  • ostra papryka, sól, pieprz

Szparagi osączyć z zalewy, ogórki i paprykę pokroić w ćwiartki.

Na każdym plastrze szynki ułożyć po kawałku ogórka, papryki, po 2 szparagi, zwinąć w rulon i ułożyć na głębokim półmisku.
Przygotować rosół z kostki, rozpuścić żelatynę, doprawić solą, pieprzem oraz papryką i ostudzić. Zimnym wywarem zalać szynkę i wstawić do lodówki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz