O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

sobota, 17 maja 2014

Sałatka z brokułów

Klasyk... ale ja go uwielbiam...


Składniki:
  • 1 brokuł ugotowany al dente
  • garść ziaren słonecznika i migdałów zrumienionych na suchej patelni 
  • 100-150 g sera feta pokrojonego w kostkę
  • 75 ml jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonezu kieleckiego
  • ząbek czosnku zeszklony na patelni
  • sól do smaku

Brokuł podzielić na różyczki. Dodać ser feta. Połączyć jogurt z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. Doprawić solą. Polać brokuły. Posypać obficie ziarnami. Delektować się smakiem zarówno gdy ciepłe, jak i na zimno.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz