O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

niedziela, 7 września 2014

Tarta z malinami na cieście francuskim

Z gotowego ciasta - wersja dla leniwych :)


Składniki:
  • krążek gotowego ciasta francuskiego
  • dżem malinowy - u mnie własnej produkcji ;)
  • garść słonecznika
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 110 g drobnego cukru
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie przykryć ciastem francuskim. Posmarować dżemem, posypać słonecznikiem i zapiekać około 15 minut.
Przygotować krem z jajek, kremówki i cukru, miksują wszystko blenderem. Masę wylać na podpieczony spód i zapiekać 20 minut (do ścięcia się kremu). Najlepiej podawać przestudzone, choć jak widać u mnie nie dotrwało ;) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz