O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

wtorek, 21 października 2014

Brioche kawowo-czekoladowa

... czekoladowa odmiana słodkiego chleba, idealna z domowymi powidłami...


składniki:
  • 70 ml mleka
  • 4 jajka
  • 180 g masła
  • 150 g cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja dałam inkę)
  • 550 g mąki
  • 3 łyżeczki drożdży suchych
  • 35 g kakao
  • 100 g kropelek czekoladowych lub skruszonej czekolady
 Wszystkie składniki (poza czekoladą) włożyć do maszyny do chleba w kolejności jak zostały podane składniki. Nastawić program wypieku słodkiego chleba. Po sygnale dźwiękowym dodać czekoladę. Po zakończeniu programu od razu należy wyciągnąć chleb, by nie za bardzo przesuszyła się skórka.



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz