O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

poniedziałek, 21 kwietnia 2014

Jajka nadziewane

Święta, Święta i... po Świętach ;)


Składniki: 
12 jajek ugotowanych na twardo

Dodatki do farszu zielonego:
  • garść zielonej rzeżuchy
  • garść natki pietruszki
  • 2 łyżki serku twarogowego typu Almette
  • w razie potrzeby łyżeczka śmietany kwaśnej
  • odrobina soli
Dodatki do farszu pomarańczowego:
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • 2 łyżki majonezu
Jajka przekroić na równe połówki. Wyciągnąć żółtka. Zblendować dodatki do każdego farszu wraz z połową żółtek. Wypełniać jajka. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz