O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

sobota, 19 kwietnia 2014

Mazurek migdałowy z białek

Prosty, łatwy do przechowania, marcepanowy w smaku...

Degustację Świąteczną czas zacząć!



Składniki na spód:
  • 340 g mąki
  • 190 g masła
  • 75 g cukru

Wyrobić kruche ciasto, piec w piekarniku przez 15 minut, w temperaturze 180 stopni.

Składniki na pianę:
  • 12 białek
  • szczypta soli
  • 250 g cukru pudru
  • 250 g mielonych migdałów
  • szklanka drobno pokrojonych bakalii
Ubić białka z solą na sztywno, dodać, ubijając, po łyżce cukier. Delikatnie wymieszać z migdałami i bakaliami. Wylać na spód. Piec w temperaturze 140 stopni przez około 40 minut.



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz