Składniki:
- opakowanie tortilli
- pół kg piersi kurczaka
- 3 pomidory
- puszka czerwonej fasoli
- papryka konserwowa
- kilka korniszonów
- sałata (najlepiej lodowa)
- ser żółty - gouda, mozarella lub inny (może być w plastrach)
- ketchup
- sos tatarski
- przyprawa do kurczaka lub po prostu czosnek, sól, papryka
- dwie łyżki oleju (do usmażenia kurczaka)
Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Doprawić i odłożyć do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać kurczaka i zarumienić z każdej strony. Następnie przykryć i dusić przez około kwadrans. Powinien być aromatyczny i soczysty.
Z pomidorów, papryki, korniszonów i fasoli zrobić sałatkę.
Na drugiej patelni podgrzać tortillę, obrócić, nałożyć dwa plastry sera. Nałożyć (ciągle podgrzewając) ketchup, mięso, sałatkę, sos tatarski, na końcu sałatę. Szybko zwinac rulon, podtrzymując chwilę do uformowania kształtu.
Podawać od razu...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz