O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

sobota, 9 sierpnia 2014

Cukinie z fetą i warzywami

... jak smak śródziemnomorskich wakacji...


Składniki:
  • 2 małe cukinie
  • 1 mała cebula drobno pokrojona
  • 1 mała papryka drobno pokrojona
  • 1 duży pomidor pokrojony w kostkę
  • garść oliwek nadziewanych migdałami, pokrojone w plasterki
  • 100 g sałatkowego sera feta pokrojone w kostkę
  • sól do smaku
  • oliwa czosnkowa
Cukinie wydrążyć. Posolić odrobinę.Skropić oliwą czosnkową.
Składniki na farsz wymieszać, nie dosalając (feta i oliwki są słone same w sobie). Wypełnić "łódeczki" z cukinii. 


Wstawić do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą czosnkową. Zapiekać w piekarniku około 25-30 minut w temperaturze 160-180 stopni (do lekkiego zrumienienia sera). Podawać gorące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz