O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Kisiel z jeżyn

... prosty i naturalny.


Składniki:
  • pół kg jeżyn
  • cukier do smaku (u mnie dwie łyżki)
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • odrobina wody
  • śmietana kremówka jako sos
Na dno garnka wlać trochę wody, wsypać umyte jeżyny, następnie posłodzić.
Gotować przez 15 minut, aż jeżyny zmiękną. Zmiksować blenderem. 
W kubeczku wymieszać mąkę ziemniaczaną z odrobiną wody. Wlać do owoców i poczekać aż masa zgęstnieje (dokładnie tak, jak kisiel z torebki).
Podawać na ciepło polane śmietaną kremówką.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz