O mnie


Zawsze marzyłam o domu otwartym... A to wiąże się z aromatami wypełniającymi każdy kąt, bo zawsze może ktoś wpaść. Zresztą weekend bez ciasta jest niemożliwy, dzieci ogłosiłyby bunt na pokładzie ;).

piątek, 24 stycznia 2014

Rybka na piątek...

Prosto, szybko i zdrowo...


Składniki:
  • około 500 g świeżego łososia
  • 50 ml śmietanki 12 %
  • kilka pomidorów suszonych w oliwie
  • 10 pomidorków koktailowych
  • pół szklanki groszku z puszki
  • zioła prowansalskie
  • kilka świeżych gałązek tymianku i oregano 
  • sól i pieprz do smaku
  • parmezan do posypania


W naczyniu żaroodpornym, nasmarowanym oliwą spod pomidorów, położyć płat posolonego łososia. Posypać pomidorami suszonymi. Polać śmietanką i 1/4 szklanki oliwy spod pomidorów. Posolone świeże pomidory położyć obok ryby wraz ze świeżymi ziołami. Całość posypać groszkiem. Zapiekać około 35 min w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu każdą porcję przypruszyć parmezanem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz