Składniki:
- 4 ziemniaki pokrojone w cienkie plastry
- 1 mała cukinia w plastrach
- 2 pomidory w plastrach
- 100 g sera typu mozarella
- przyprawa do pizzy
- sól
- oliwa czosnkowa
Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą z czosnkiem. Ułożyć pokrojone ziemniaki, cukinię, następnie pomidory, soląc każdą warstwę.
Posypać przyprawą do pizzy. Na górę wyłożyć kawałeczki sera. Piec w temperaturze 180 25-30 minut.
Dodałam do tej zapiekanki czerwone soczewicę i to był strzał w dziesiątkę (dzieki temu była jakby rzadsza). I w moim przypadku 30 minut pieczenia nie wystarczyło, aby ziemniaki zmiękły. Piekłam jakieś 40.
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz :) Długość pieczenia pewnie zależy od grubości plasterków.
OdpowiedzUsuń